En blogg om min Atlantsegling från Västindien till Sverige ombord på en 40 fots Najad.

En blogg om min Atlantsegling från Västindien till Sverige ombord på en 40 fots Najad.
En blogg om min Atlantsegling från Västindien till Sverige ombord på en 40 fots Najad.

onsdag 13 maj 2015

Atlantseglingen inställd

Tyvärr blir det ingen segling över Atlanten. Tanken var att vi skulle vara fyra ombord men kaptenens kompis hade en del privata problem hemma så han kunde inte komma. Vi hade kunnat göra det på tre personer men den andra killen Johan hade fått info att vi skulle vara hemma till midsommar och risken är att vi då knappt hunnit till Azorerna. Därför väljer kaptenen att lägga upp båten på land här i USA istället. Känns ganska surt med tanke på alla förberedelser och inköp av utrustning. Men men shit happens. Blir några dagar segling till längs kusten innan jag lämnar båten och kanske en tur till New York innan hemresan. Spånar på lite andra idéer tills jag kommer hem kanske blir segling i Östersjön eller en cykeltur i Europa istället. Vi får se... 
Fiskelycka hade vi ingen heller så det blev sushilunch här i West Palm istället. 

5 kommentarer:

  1. Ånej vad tråkigt! Men förstår kaptenens beslut och osäkerheten hur långt man hinner.
    Hoppas du kan göra nått annat så du får stilla äventyrs-tarmen lite iaf!

    SvaraRadera
  2. Aj då vad trist! Men det är nog helt rätt beslut, det gäller och veta när man ska kasta in handduken innan man sitter i en dålig situation. Sådana beslutär det bara proffsen som kan ta...
    Du är alltid välkommen hit upp om du vill få dig några äventyr, finns ju väldigt bra möjligheter för kajak, vandring, klättring, cykel, m.m. Eller så kan du ju bara cykla hit längs med hela norska kusten!

    SvaraRadera
  3. Jo jag tycker också det var ett klokt beslut. Så klart säkrare att vara fyra ombord om något händer med utrustning eller nån blir sjuk. Är bara lite bitter att det skulle skita sig på en sådan grej. Men men vi hade iaf en fin sista segling upp till Jacksonville med både guldmakrill och tonfisk på kroken och massa delfiner som lekte bredvid båten. Tack för tipsen! Ska nog komma på något att göra när jag kommer hem, en tur norrut vore alltid trevligt.

    SvaraRadera
  4. Hej Magnus! Tråkigt att det blev inställt. Jag hade sett fram att läsa din blogg om seglingsäventyret. Det är väl seglingen som är kvar att göra? Du har ju cyklat, åkt skidor, paddlat och vandrat. Det kommer väl flera tillfällen? Hälsningar Tryggve.

    SvaraRadera
  5. Jodå Tryggve ska nog bli mera segling framöver på något sätt. Borde väl gå att komma på några andra intressanta transportsätt också, du kanske har några idéer? Luftballong eller roddbåt kanske.

    SvaraRadera